Combineren van warm water en verwarming

Theta dual service is A.O. Smith’s nieuwe en unieke manier van het toepassen van onze hoog rendement toestellen BFC, SGE en SGS, voor zowel verwarming als warm water. Gecombineerd met een zonneboiler kan de energie van de zon toegepast worden om zowel de verwarmingsbehoefte als de warm water vraag te vervullen. Vanuit één toestel en één besturing kan de gehele installatie bestuurd worden. Theta dual service speelt perfect in op de trend waarbij er steeds meer warm water wordt gebruikt terwijl de verwarmingsbehoefte afneemt omdat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden.

Warm water en verwarming

Theta dual service betekent het gebruik van warmwaterbereiding door één van onze boilers voor zowel sanitair water als verwarming. Deze dual service kan worden aangesloten op een BFC Cyclone, SGE of SGS systeem, om naast warm tapwater ook in cv-behoefte te kunnen voorzien. Dual service kan ideaal worden toegepast in situaties waar een grote behoefte is aan warm tapwater en een geringe behoefte is aan cv-vermogen.

Dual service module

De dual service module bestaat uit een platenwarmtewisselaar, een primaire tapwaterpomp, een driewegmengklep en een temperatuursensor met klem en regeling, aangevuld met aansluitmaterialen. Door een intelligente besturing kan optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare warmwatervoorraad ten behoeve van de cv-vraag vanuit één systeem, zonder op comfort in te leveren.

Werking & schematische weergave

Zie de onderstaande afbeelding voor een schematische weergave van een Theta dual service systeem.

A.O. Smith laag temperatuurverwarming

Voorbeeld projecten

 

Downloads & Links

  • Download hier de Theta dual service Spec sheet
  • Download hier de Theta dual service Instructie handleiding
  • BFC Cyclone informatie pagina, klik hier
  • SGE - Zonneboiler informatie pagina, klik hier
  • SGS met IT - Zonneboiler met voorraadvat informatie pagina, klik hier