Nieuw: BMS interface

A.O. Smith lanceert de BMS interface voor de BFC, SGE en SGS toestellen. Tot op heden zijn alle A.O. Smith toestellen uitgerust met een potentiaal vrij contact waarmee een foutindicatie aan een BMS kan worden doorgegeven. De vraag naar een uitleesmogelijkheid door middel van interface nam echter toe. Daarom heeft A.O. Smith besloten een BMS interface te ontwikkelen. Met behulp van deze BMS interface kunt u diverse data vanuit het toestel laden in uw Building Management System software. Door deze toepassing kunt u de prestaties van uw warmwatersysteem monitoren.

Binnen het systeem heeft u de keuze uit ruim 50 parameters die u kunt selecteren als informatiebron van uw installatie. U kunt hierbij denken aan; de temperaturen in het toestel, pompstanden, brand- en bedrijfsuren, etc. In geval van een SGE of SGS zonnesysteem kunt u bijvoorbeeld ook de temperatuur in de collector aflezen. De BMS interface vertaalt de informatie van de installatie naar een ModBus protocol, een van de meest gebruikte protocollen voor Building Management Systems.

Voor een installateur is het uiteraard gemakkelijker gebruik te maken van de BMS interface, dan wanneer er slechts een potentiaal vrij contact beschikbaar is. In het geval van een potentiaal vrij contact moet de vertaling naar het BMS nog gemaakt worden. Dankzij deze interface, hoeft alleen nog maar de aansluiting naar de BMS gedaan te worden.

Heeft u reeds een SGE, SGS of BFC staan en wilt u weten of u de BMS interface op uw systeem kunt aansluiten? Dan kunt u het beste contact opnemen met A.O. Smith. Lees meer over de BMS interface.

Share this article