Nieuwe zonnecollectoren | Aluminium/koper

A.O. Smith heeft dit najaar haar assortiment thermische zonnecollectoren uitgebreid met een koper/aluminium versie. Het bedrijf volgt hiermee de marktontwikkeling van zonnecollectoren met behoud van kwaliteit en opbrengst van deze milieuvriendelijke warm water oplossingen.

De kern van een A.O. Smith zonnecollector bestaat uit een volledige warmte-absorberende plaat met milieuvriendelijke vacuüm coating. Deze plaat ofwel ‘absorber’ is bij de reeds bestaande A.O. Smith collectoren geproduceerd van koper; in de nieuwe uitvoering is deze van aluminium gemaakt. Direct onder de absorber bevindt zich de koperen meander waar glycol doorheen getransporteerd wordt.

De afmetingen en constructie van de koper/aluminium collectoren zijn gelijk aan de koper/koper zonnecollectoren. Het rendementsniveau is nagenoeg gelijk, waarbij het rendement van de koper/aluminium collectoren marginaal lager (0.126%) ligt ten opzichte van de koper/koper uitvoering.

Belangrijkste voordeel van de nieuwe aluminium uitvoering is een lagere aanschafprijs, die met name bij grotere collectorvelden interessant kan zijn. Bijvoorbeeld bij een vergelijking van 2 sets van 15 horizontale collectoren op frameconstructie (zonder drainback) is de aluminium/koper variant ongeveer 6% voordeliger in prijs.

Alle thermische zonnecollectoren van A.O. Smith zijn verkrijgbaar in 4 varianten: dakinbouw, dakopbouw, plat dak frameconstructie en wandmontage. Uitgangspunten van deze “renewables” zijn duurzaamheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Om de levensduur van de zonnecollectoren verder te verlengen en om oververhitting te voorkomen, is een terugloopsysteem verkrijgbaar als optie.

De zonnecollectoren van A.O. Smith leveren een maximaal rendement op in combinatie met de SGE of SGS zonne-gasboilers van A.O. Smith. Er is de keuze voor condenserende HR-techniek en thermische zonne-energie geïntegreerd in één systeemoplossing (SGE of SGS) óf een indirect zonnesysteem, dat door middel van een indirect vat (de IT of ITS) aan een reeds aanwezige boiler of CV kan worden gekoppeld.

 

Meer informatie

Technische informatie nieuwe zonnecollectoren A.O. Smith

Productinformatie zonneboilers A.O. Smith

Share this article