Sengers Ladies Cycling Team

A.O. Smith sponsort het Sengers Ladies Cycling team. Dit Belgisch/Nederlandse wielrenteam bestaat 17 rensters. Onlangs stond de eerste wedstrijd van de Lotto Cycling Cup op het programma.

De start van de GP Le Samyn werd gegeven in Frameries en de aankomst lag na 4 plaatselijke ronden in Dour. Net na de officiële start trok Vera Koedooder in de aanval met de intentie om enkele rensters mee te krijgen, maar dat gebeurde niet. Ze reed maar liefst 50km eenzaam in de aanval en dat leverde haar de prijs van de strijdlust en winst in het rushesklassement op.

Net na de eerste passage van de kasseistrook werd ze door het eerste deel van het peloton terug bijgehaald. Kort daarna trok Anna van der Breggen met enkele rensters in de aanval maar die kregen geen vrijgeleide. Toen het eerste peloton de benen stilhield konden enkele grotere groepen terug de aansluiting maken en kregen we 2 nieuwe leiders. Maaike Polspoel en Sarah Mustonen, ze liepen uit tot 1 minuut en konden een grote ronde voorop blijven.

In de laatste ronde werd er nog slag om slinger gedemarreerd maar telkens maakte een grote groep nog de aansluiting en gingen ze met 25 sprinten voor de zege. Anna werd op 5km van de aankomst nog opgehouden door een valpartij en verzeilde in de 2e groep. Ze werd nog 28ste op 1’05, Celine Van Severen 30e, Birgit Lavrijssen 50ste en Vera Koedooder 70ste.

Meer informatie over het Sengers Ladies Cycling Team, klik hier.

De foto’s zijn van Krist Vanmelle van Cyclingnews.nu.

CO1H0395 small (1)

Share this article