Wat houdt de nieuwe ErP in voor warmwaterinstallaties?

Ecodesign is een beleid van de Europese Unie dat er op gericht is om producten al vanaf de ontwerpfase energiezuiniger en minder milieubelastend te maken. Per 26 september a.s. wordt de laatste stap van de ErP wetgeving van kracht. Vanaf deze datum moeten alle gasgestookte toestellen voldoen aan een maximale NOx emissie van 56 mg/kWh. Lees meer over Ecodesign.

Voorkeur voor condenserende techniek

Omdat wij veel belang hechten aan ons milieu, investeren wij al ruim 20 jaar in condenserende technieken, waarbij zelfs de restwarmte uit de rookgassen gebruikt wordt om water te verwarmen. Het rendement van een boiler wordt daarmee geoptimaliseerd tot max. 109%. De emissie van onze condenserende toestellen ligt bovendien ver onder het niveau dat de EU per 26 sept 2018 verplicht stelt. In sommige gevallen zelfs 50% lager! We lopen daarmee ver vooruit op de nieuwe EU richtlijn.

Atmosferische producten

Helaas lukt het niet altijd om condenserende producten toe te passen. In sommige gevallen moeten er te veel aanpassingen plaatsvinden in het gebouw (m.n. het rookkanaal) waar het toestel geplaatst wordt. Ook tijdsdruk kan een factor zijn. Soms moet een warmwatervoorziening binnen zeer korte tijd weer functioneren en is het sneller om een atmosferisch product te vervangen door een vergelijkbaar atmosferisch product.  Een aantal van deze producten hebben we daarom voorzien van een nieuw brandersysteem, waarbij de verbranding hoofdzakelijk plaatsvindt op basis van primaire luchttoevoer. Dat resulteert in een schonere verbranding en zorgt daarmee voor een lagere NOx emissie.

Uit voorraad leverbaar

Op dit moment zijn de huidige atmosferische producten nog uit voorraad leverbaar. Vanaf 1 september a.s. kun je via deze website meer informatie vinden over de vernieuwde modellen. Deze zijn vanaf 26 september te bestellen.

We blijven ons inzetten voor het milieu en bieden voor elke locatie de beste oplossing. Ook voor renovatieprojecten en projecten waar 1 op 1 vervanging de beste oplossing is.

Boiler vervangen?

Share this article