Wielren-talent in aantocht | Sengers Ladies Cycling Team

Anna van der Breggen, een 22-jarige Nederlandse uit de provincie Overijssel, is een veelbelovend wielren-talent om in de gaten te houden. Begeleid door Nederlands bondscoach Johan Lammerts, maakt ze deel uit van de Nederlandse nationale selectie. Ze rijdt onder de Belgische vlag bij het Sengers Ladies Cycling Team, dat mede gesponsord wordt door A.O. Smith.

Van der Breggen is al sinds jong gepassioneerd voor het wielrennen. 7 jaar oud was ze, toen ze voor het eerst op de racefiets klom. Haar twee oudere broers waren daarin een voorbeeld. Haar liefde voor het wielrennen is vanaf toen alleen maar gegroeid: sinds 2007 maakt ze deel uit van de nationale selectie.

Specialiteit van Van der Breggen is het klimmen: meteen haar eerste, loodzware klimrit in de Tirreno-Adriatico van 2007 behaalde ze een knappe tweede plaats. Verscheidene mooie andere resultaten staan op haar naam: onder andere 5e plaats op het WK junioren in Mexico, 6e plaats op het EK junioren Italië en 9e in de Ronde van Vlaanderen (2012). Op het EK, dat later dit jaar gereden gaat worden, mogen ze uitkijken naar de naam Anna van der Breggen uit het Sengers Ladies Cycling Team! Lees meer op https://www.sengerslct.be

Bron: Cyclelive wielermagazine, fotografie: Krist Vanmelle.

Sengers-GP-Dottignies (2)

Share this article