Windbelasting op plat dak frameconstructie collectoren

Regelmatig ontvangen wij vragen met betrekking tot de windbelasting van de A.O. Smith plat dak frameconstructie collectoren. Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is recentelijk onderzoek gedaan naar de krachten die de constructie kan weerstaan.

De A.O. Smith collector sets worden standaard geleverd met de benodigde onderdelen om windkracht 7 te weerstaan. Deze windkracht is gemeten ter hoogte van de collector. Indien u zeker wilt zijn dat de collector set op het dak blijft staan bij hogere windkrachten, adviseren wij om extra betonblokken toe te voegen aan de frameconstructie van de collectoren.

Gedetailleerde informatie hierover kunt u vinden in de spec sheet Collectoren. Op de laatste pagina van deze spec sheet vindt u voor zowel horizontaal als verticaal geplaatste collectoren tabellen met de geadviseerde toe te voegen gewichten. Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u het beste contact opnemen met onze Technical Support Group via +31 (0)40 294 2551 of tsg@aosmith.com.

U kunt de spec sheet collectoren terugvinden in het overzicht van spec sheets bij Informatie, of via deze link, klik hier.

 

Share this article