Boerderij Schram verwarmt met de nieuwe DRE Plus

Het doel van dit project was om de CO2-uitstoot te verminderen en optimaal gebruik te maken van de beschikbare energie van de PV panelen.

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

1x DRE Plus | een nieuwe elektrische boiler voorzien van inregelmogelijkheden via het display

Beschrijving

Boerderij Schram is het bedrijf van Paul Schram en Heidi van der Pol. Paul heeft de melkveehouderij overgenomen van zijn vader en bemoeit zich voornamelijk met de 180 koeien en 120 stuks jongvee. Heidi ontfermt zich over een kudde schapen (ongeveer 60 stuks) die worden geweid op grond van Natuurmonumenten.

De weersinvloeden en respect voor de natuur zijn cruciaal in hoe Paul en Heidi hun bedrijf runnen. Hun natuurlijke omgeving bepaalt in grote mate de keuzes die ze maken. Zo investeerden ze bijvoorbeeld in houtwallen. Deze kosten ruimte en geld, maar dragen in een belangrijke mate bij aan de aantrekkelijkheid van het landschap en bieden bescherming aan dieren en het bodemleven.

Onze relatie met Paul en Heidi gaat al vele jaren terug. Ze hebben in samenwerking met ons al diverse nieuwe producten laten draaien in hun praktijkomgeving zodat wij er ervaring mee op konden doen in een veldtest. Veldtesten zijn voor ons belangrijk om in een ‘real-life’ situatie te onderzoeken hoe een boiler functioneert. Van ieder nieuw product dat wij in de markt zetten, worden om en nabij de eerste 10 uitgeleverd in een test situatie. Onze engineers kunnen dan kijken of de geleverde prestaties overeenkomen met onze lab-resultaten en waar nodig wordt er bijgestuurd.

Op Boerderij Schram is het welzijn van de dieren belangrijk en wordt er bewust omgegaan met het milieu. Zo zijn onlangs de daken van de stallen vol gelegd met zonnepanelen. Een elektrische boiler is dan een logische stap. Zeker met de hoge gasprijzen een heel goed plan. De DRE Plus maakt het bovendien mogelijk om de melkinstallatie te spoelen op het moment dat het stroomaanbod vanuit de PV panelen groot is. Maximaal gebruik van duurzaam opgewekte energie en daardoor een minimale CO2-uitstoot.

DRE Plus range

DRE Plus-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden geeft.

Productinformatie

Dre Plus elektrische boiler met display

Lees meer over de DRE Plus

Kenmerken:

  • Inhoud 173 -264 liter
  • Tapcapaciteit 339 tot 1132 liter/uur bij 50°C

Energie efficiëntie:

(lees ook: Elektrische toestellen krijgen nu nog strafpunten)

  • Energieklasse C
  • Belastingprofiel : XL
  • Energie efficiëntie van boiler : 38%

DAS Koeriers levert DRE Plus bij de boerderij van Paul en Heidi Schram in Altweerterheide

Share this article