Verwarming met DRE Plus bij

Boerderij Schram

Weert, Limburg

Het doel van dit project was om de CO2-uitstoot te verminderen en optimaal gebruik te maken van de beschikbare energie van de PV panelen.

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

1x DRE Plus 

Beschrijving

Boerderij Schram is het bedrijf van Paul Schram en Heidi van der Pol. Paul heeft de melkveehouderij overgenomen van zijn vader en bemoeit zich voornamelijk met de 180 koeien en 120 stuks jongvee. Heidi ontfermt zich over een kudde schapen (ongeveer 60 stuks) die worden geweid op grond van Natuurmonumenten.

De weersinvloeden en respect voor de natuur zijn cruciaal in hoe Paul en Heidi hun bedrijf runnen. Hun natuurlijke omgeving bepaalt in grote mate de keuzes die ze maken. Zo investeerden ze bijvoorbeeld in houtwallen. Deze kosten ruimte en geld, maar dragen in een belangrijke mate bij aan de aantrekkelijkheid van het landschap en bieden bescherming aan dieren en het bodemleven.

Onze relatie met Paul en Heidi gaat al vele jaren terug. Ze hebben in samenwerking met ons al diverse nieuwe producten laten draaien in hun praktijkomgeving zodat wij er ervaring mee op konden doen in een veldtest. Veldtesten zijn voor ons belangrijk om in een ‘real-life’ situatie te onderzoeken hoe een boiler functioneert. Van ieder nieuw product dat wij in de markt zetten, worden om en nabij de eerste 10 uitgeleverd in een test situatie. Onze engineers kunnen dan kijken of de geleverde prestaties overeenkomen met onze lab-resultaten en waar nodig wordt er bijgestuurd.

DAS Koeriers levert DRE Plus bij de boerderij van Paul en Heidi Schram in Altweerterheide

Op Boerderij Schram is het welzijn van de dieren belangrijk en wordt er bewust omgegaan met het milieu. Zo zijn onlangs de daken van de stallen vol gelegd met zonnepanelen. Een elektrische boiler is dan een logische stap. Zeker met de hoge gasprijzen een heel goed plan. De DRE Plus maakt het bovendien mogelijk om de melkinstallatie te spoelen op het moment dat het stroomaanbod vanuit de PV panelen groot is. Maximaal gebruik van duurzaam opgewekte energie en daardoor een minimale CO2-uitstoot.

 

DRE Plus range

DRE Plus-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden geeft.

Kenmerken:

  • Inhoud 173 -264 liter
  • Tapcapaciteit 339 tot 1132 liter/uur bij 50°C

Energie efficiëntie:

(lees ook: Elektrische toestellen krijgen nu nog strafpunten)

  • Energieklasse C
  • Belastingprofiel : XL
  • Energie efficiëntie van boiler : 38%

Producten gebruikt in deze oplossing

Projecten

Sportcomplex

Na een uitgebreide studie van de sportfaciliteiten in de Franse stad Vic-le-Comte (Auvergne) in 2008, is sportcomplex “André Boste” ingrijpend gemoderniseerd. Dit …

Minicamping ‘Op de veranda’

Op de in 2011 geopende minicamping ‘Op de veranda’ in Lage Mierde (Noord Brabant) is een SGE met 5 collectoren, drainback en …

Woonhuis

De ITS is uitgerust met 2 coils. In zonneopstelling wordt de bovenste coil van de ITS gekoppeld aan een CV, boiler of …

Melkveehouderij Fleerakkers

Melkveehouderij Fleerakkers in Duizel is uitgerust met 3 melkrobots en een melktank van 12.000 liter. Op deze melkveehouderij heeft Installatiebedrijf Will van …