Electrische DRE Plus bij

Geitenbedrijf Sterken Van der Velden

Vessem, Noord Brabant

De bestaande installatie kon niet meer voldoen aan de warmwatervraag. En omdat het geitenbedrijf over PV panelen beschikt en dus zelf stroom opwekt, is er een all-electric oplossing gekomen met buffervat. Zo CO2 neutraal mogelijk warm water verwarmen.

 

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

  • 1x DRE Plus 80 18 EU | een nieuwe elektrische boiler voorzien van inregelmogelijkheden via het display
  • 1x ST 400 | voorraadvat

 

Beschrijving

Bij Geitenbedrijf Sterken – Van der Velden in Vessem worden dagelijks 1.000 geiten gemolken. Een recente aanpassing in de melkinstallatie betekende dat er een grotere vraag naar warm water ontstond. De huidige gasgestookte BFC was hiervoor te klein. Sterken – Van der Velden wekt op locatie zelf stroom op middels PV panelen. De keuze voor een elektrische boiler was daardoor snel gemaakt, want een elektrische boiler voeden met groene stroom is natuurlijk uiterst duurzaam, omdat daarbij geen CO2 emissies vrijkomen.

Bij het bedrijfsproces komt ook restwarmte vrij. Deze warmte wordt gebruikt om het water in het voorraadvat te verwarmen. Geen energie verspillen én zelf energie opwekken dus.

De DRE Plus is uitgerust met een user interface zodat de gebruiker direct kan zien wat de actuele temperatuur is en waarmee er op vaste piekmomenten een hogere temperatuur kan worden ingesteld. Bijvoorbeeld voor het spoelen van een melkinstallatie is gedurende korte tijd een zeer hoge temperatuur (80°C) nodig, terwijl de rest van de dag een temperatuur tussen 50°C en 60°C voldoende is. Daarnaast is dit toestel voorzien van meerdere verwarmingselementen wat een grote bedrijfszekerheid garandeert.

DRE Plus range

DRE Plus-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden geeft.

Kenmerken:

  • Inhoud 173 -264 liter
  • Tapcapaciteit 339 tot 1132 liter/uur bij 50°C

Energie efficiëntie:

(lees ook: Elektrische toestellen krijgen nu nog strafpunten)

  • Energieklasse C
  • Belastingprofiel : XL
  • Energie efficiëntie van boiler : 38%

Advies op maat nodig? 

Producten gebruikt in deze oplossing

Projecten

Sportcomplex

Na een uitgebreide studie van de sportfaciliteiten in de Franse stad Vic-le-Comte (Auvergne) in 2008, is sportcomplex “André Boste” ingrijpend gemoderniseerd. Dit …

Minicamping ‘Op de veranda’

Op de in 2011 geopende minicamping ‘Op de veranda’ in Lage Mierde (Noord Brabant) is een SGE met 5 collectoren, drainback en …

Woonhuis

De ITS is uitgerust met 2 coils. In zonneopstelling wordt de bovenste coil van de ITS gekoppeld aan een CV, boiler of …

Melkveehouderij Fleerakkers

Melkveehouderij Fleerakkers in Duizel is uitgerust met 3 melkrobots en een melktank van 12.000 liter. Op deze melkveehouderij heeft Installatiebedrijf Will van …