Warmtepompsysteem | Nieuwbouw kantorencomplex

Toepassing

Warm water
Volledige warm water voorziening van 2 kantoorgebouwen met diverse huurders

Beschrijving

In dit project gaat het om warmwatervoorziening voor een nieuwbouwproject bestaande uit twee gebouwen in het stadscentrum met hoogwaardige kantoorfaciliteiten en meerdere verhuurders. We hebben Enevator warmtepompen gecombineerd met thermische zonnecollectoren van een andere leverancier als onderdeel van een groot warmwatersysteem met een duidelijke focus op energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Twee lucht-water warmtepompen met een verwarmingscapaciteit van 57,4 kW worden hier gecombineerd met een thermisch zonnesysteem om warm water te genereren. De Enevator warmtepompen en zonnecollectoren zijn op het dak van de gebouwen geplaatst. Deze zijn geïntegreerd met twee voorraadvaten van 1.055 liter, die elk een elektrisch element van 18 kW als back-up bevatten. Ze voorzien in de gehele warm water vraag voor de gebouwen, inclusief wastafels, gootstenen, enz. De combinatie van een zonnesysteem met een warmtepomp levert een uiterst duurzaam systeem dat de CO2 ‘footprint’ van de gebouwen minimaliseert.

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

  • 2 x Enevator Air Premium – AWHP 60 lucht / water warmtepomp
  • 2 x ST 1000 voorraadvat van 1.055 liter
  • 2 x 18kW elektrische dompelelement
  • 2 x sets van 4 thermische zonnecollectoren van een andere leverancier

thermische collectoren op kantoor project Enevator Air Premium kantoor project

Energie efficiëntie warmtepompen

De Enevator Air Premium warmtepompen leveren water met temperaturen tot 63°C, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen voor ruimteverwarming én sanitair warm water. Ze kunnen COP’s (prestatiecoëfficiënten) tot 4,64 leveren en maken deel uit van een serie met 9 verschillende modellen met capaciteiten tot 100,7 kW. Deze warmtepompen functioneren bij buitentemperaturen tot -20°C.

Meer over Enevator Air Premium

Warmtepompen

Verantwoord gebruik van fossiele brandstoffen en duurzaamheid vinden we belangrijk. Daarom hebben we een range warmtepompen in ons assortiment die kunnen voorzien in de warmwaterbehoefte van middelgrote tot grote projecten. Vermogens variëren van 22 kW tot 463 kW waarmee in zeer grote hoeveelheden warm water kan worden voorzien. Het hoge temperatuurbereik (tot 78°C) maakt onze warmtepomp systemen niet alleen geschikt voor ruimteverwarming maar juist ook voor de bereiding van warm tapwater.

Meer over warmtepompen

Hoge temperaturen nodig?

De Enevator Aqua Booster wordt ingezet als naverwarmer als er nog wat hogere temperaturen nodig zijn. Bijvoorbeeld in een warmtepompsysteem, maar ook als er gebruik wordt gemaakt van stadsverwarming of indien er warmte wordt teruggewonnen uit een bedrijfsproces.

Meer info over Enevator Aqua Booster

Warmtepompsystemen van A.O. Smith

A.O. Smith heeft kennis van alle technieken en adviseert graag bij het samenstellen van een goede warmwaterinstallatie. Iedere situatie is anders. De hoeveelheid warm water, de gewenste temperatuur en piekbelastingen moeten worden meegenomen in het advies voor het beste warmwatersysteem. Meestal kan door een combinatie van technieken, waaronder warmtepomp techniek, een installatie worden samengesteld die duurzaam, betrouwbaar én financieel verantwoord is. Bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met een gasgestookte of elektrische boiler om de piekbelasting op te vangen. Een dergelijk advies vergt veel rekenwerk en kennis over de verschillende technieken. A.O. Smith heeft al deze kennis in huis en is daardoor de aangewezen partij om te assisteren bij een gedegen advies over middelgrote tot grote warmtepomp installaties.

Neem contact op

Volg ons

volg via Social Media Facebook LinkedIn

Share this article