De combinatie van een zonnesysteem met een warmtepomp levert een uiterst duurzaam systeem dat de CO2.

Nieuwbouw kantorencomplex

Toepassing

Warm water
Volledige warm water voorziening van 2 kantoorgebouwen met diverse huurders

 

Beschrijving

In dit project gaat het om warmwatervoorziening voor een nieuwbouwproject bestaande uit twee gebouwen in het stadscentrum met hoogwaardige kantoorfaciliteiten en meerdere verhuurders. We hebben Enevator warmtepompen gecombineerd met thermische zonnecollectoren van een andere leverancier als onderdeel van een groot warmwatersysteem met een duidelijke focus op energie-efficiëntie en duurzaamheid.

 

Twee lucht-water warmtepompen met een verwarmingscapaciteit van 57,4 kW worden hier gecombineerd met een thermisch zonnesysteem om warm water te genereren. De Enevator warmtepompen en zonnecollectoren zijn op het dak van de gebouwen geplaatst. Deze zijn geïntegreerd met twee voorraadvaten van 1.055 liter, die elk een elektrisch element van 18 kW als back-up bevatten. Ze voorzien in de gehele warm water vraag voor de gebouwen, inclusief wastafels, gootstenen, enz. De combinatie van een zonnesysteem met een warmtepomp levert een uiterst duurzaam systeem dat de CO2 ‘footprint’ van de gebouwen minimaliseert.

 

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

  • 2 x Enevator Air Premium – AWHP 60 lucht / water warmtepomp
  • 2 x ST 1000 voorraadvat van 1.055 liter
  • 2 x 18kW elektrische dompelelement
  • 2 x sets van 4 thermische zonnecollectoren van een andere leverancier
  •  

Energie efficiëntie warmtepompen

De Enevator Air Premium warmtepompen leveren water met temperaturen tot 63°C, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen voor ruimteverwarming én sanitair warm water. Ze kunnen COP’s (prestatiecoëfficiënten) tot 4,64 leveren en maken deel uit van een serie met 9 verschillende modellen met capaciteiten tot 100,7 kW. Deze warmtepompen functioneren bij buitentemperaturen tot -20°C.

Meer over Enevator Air Premium

Warmtepompen

Verantwoord gebruik van fossiele brandstoffen en duurzaamheid vinden we belangrijk. Daarom hebben we een range warmtepompen in ons assortiment die kunnen voorzien in de warmwaterbehoefte van middelgrote tot grote projecten. Vermogens variëren van 22 kW tot 463 kW waarmee in zeer grote hoeveelheden warm water kan worden voorzien. Het hoge temperatuurbereik (tot 78°C) maakt onze warmtepomp systemen niet alleen geschikt voor ruimteverwarming maar juist ook voor de bereiding van warm tapwater.

 

Hoge temperaturen nodig?

De Enevator Aqua Booster wordt ingezet als naverwarmer als er nog wat hogere temperaturen nodig zijn. Bijvoorbeeld in een warmtepompsysteem, maar ook als er gebruik wordt gemaakt van stadsverwarming of indien er warmte wordt teruggewonnen uit een bedrijfsproces.

Advies nodig

We hebben nu verschillende modellen van onze heatpumps op voorraad. Online te bezichtigen en uit voorraad leverbaar. Bekijk het voorraad overzicht hier.
Voorraad bekijken

Producten gebruikt in deze oplossing

Projecten

Sportcomplex

Na een uitgebreide studie van de sportfaciliteiten in de Franse stad Vic-le-Comte (Auvergne) in 2008, is sportcomplex “André Boste” ingrijpend gemoderniseerd. Dit …

Minicamping ‘Op de veranda’

Op de in 2011 geopende minicamping ‘Op de veranda’ in Lage Mierde (Noord Brabant) is een SGE met 5 collectoren, drainback en …

Woonhuis

De ITS is uitgerust met 2 coils. In zonneopstelling wordt de bovenste coil van de ITS gekoppeld aan een CV, boiler of …

Melkveehouderij Fleerakkers

Melkveehouderij Fleerakkers in Duizel is uitgerust met 3 melkrobots en een melktank van 12.000 liter. Op deze melkveehouderij heeft Installatiebedrijf Will van …