Duurzame sanitaire warmwater op zorghuis

Warmtepomp Enevator Aqua Booster bij Fort Isabella

Enevator Aqua Booster warmtepomp | Fort isabella installatie

Locatie: Vught, Noord Brabant

In samenwerking met:

van hout installer

Tussen Den Bosch en Vught is een buitenstad ontstaan: Fort Isabella. Genoemd naar het fort dat er ruim 4 eeuwen geleden werd gebouwd. Begin van de 20e eeuw was het fort grotendeels verdwenen. Alleen de Isabellapoort stamt nog uit deze tijd.

De andere oude gebouwen die nog terug te vinden zijn op Fort Isabella zijn onderdeel geweest van de kazerne die er begin van de 20e eeuw werd gebouwd. Het huidige Fort Isabella bestaat dan ook uit oude en nieuwe gebouwen en is daarmee een combinatie van historie en toekomst. Want, dat is belangrijk in dit project. Het moet toekomstbestendig en duurzaam zijn.

Onze partner Van Hout Installatie werd gevraagd om een advies te geven over de meest verstandige keuze met betrekking tot de koude- en warmtevoorziening. Dat werden duurzame warmtepompen en een centraal warmtenet voor verwarming én koeling waar alle gebouwen op aangesloten worden. Duurzaam, rendabel en toekomstbestendig.

De initiële investering is hoog, maar dat wordt financieel terugverdiend door het verbruik. Bovendien voldoet Fort Isabella met deze installatie ruimschoots aan de klimaateisen voor 2030 en zit het niet ver af van de huidige eisen voor 2050.

Fort Isabella is een plek om te wonen, te werken en te leven. Er zijn woningen voor studenten en senioren en alles er tussenin, maar er is ook ruimte voor zorg. De oude ‘mensa’ (eetgelegenheid van de kazerne) is gestript en opnieuw opgebouwd. Hier komt een zorghuis met 26 kamers.

Het sanitaire warm water is in het zorghuis centraal geregeld. Dat betekent dat in dit gebouw een krachtige warm watervoorziening moet worden gebruikt die natuurlijk ook duurzaam is.

 • Daarvoor leveren wij een laadsysteem met 1000 liter voorraadvat, platenwisselaar,
 • pompen en onze 70kW Enevator Aqua Booster warmtepomp.
 • Een water/water warmtepomp die water dat reeds verwarmd is (via het centrale warmtenet), nog verder verwarmt tot maximaal 78°C.
 • Het laadsysteem wordt met Modbus geregeld en gemonitord vanuit het GBS.

Voordelen Enevator Aqua Booster warmtepomp

 

 • De Enevator Aqua Booster is een compact en krachtig toestel dat wordt gevoed met reeds verwarmd water (tot 45°C)
 • Met een COP tot 5,8 is deze warmtepomp zeer duurzaam te noemen

Kenmerken van Enevator Aqua Booster

 • Ultra low noise
 • COP tot 5,8
 • Grote vermogens tot 301 kW
 • Energielabels A++
 • Komt in aanmerking voor ISDE & EIA
 • Geschikt voor warm water, verwarming en koeling

 

De COP is een prestatie coëfficient. Het geeft de verhouding weer tussen de (elektrische) energie die een warmtepomp nodig heeft om energie uit de omgeving te onttrekken en de warmte die het systeem produceert. De Enevator Aqua Booster produceert dus tot 5,8 keer zoveel energie als er in gaat.

 

We hebben nu verschillende modellen van onze heatpumps op voorraad. Online te bezichtigen en uit voorraad leverbaar. Bekijk het voorraad overzicht hier.
Voorraad bekijken
 

Producten gebruikt in deze oplossing

Projecten

Sportcomplex

Na een uitgebreide studie van de sportfaciliteiten in de Franse stad Vic-le-Comte (Auvergne) in 2008, is sportcomplex “André Boste” ingrijpend gemoderniseerd. Dit …

Minicamping ‘Op de veranda’

Op de in 2011 geopende minicamping ‘Op de veranda’ in Lage Mierde (Noord Brabant) is een SGE met 5 collectoren, drainback en …

Woonhuis

De ITS is uitgerust met 2 coils. In zonneopstelling wordt de bovenste coil van de ITS gekoppeld aan een CV, boiler of …

Melkveehouderij Fleerakkers

Melkveehouderij Fleerakkers in Duizel is uitgerust met 3 melkrobots en een melktank van 12.000 liter. Op deze melkveehouderij heeft Installatiebedrijf Will van …