Aparthotel WestCord Boschrijck

Project Boschrijck Terschelling

Locatie: Aparthotel WestCord Boschrijck

Samenwerken met: Koninklijke Damstra Installatietechniek

Aparthotel Boschrijck op Terschelling is onderdeel van WestCord Hotels. Een Nederlands familiebedrijf met een focus op duurzaamheid. Zowel WestCord Hotels als hun gasten zijn zich steeds meer bewust van de klimaatverandering, vervuiling van het milieu, de uitstervende diersoorten en de invloed die de mens hierop heeft voor het behoud van onze planeet. Want iedereen wil een gezonde planeet achterlaten voor toekomstige generaties. WestCord Hotels draagt hieraan heel actief bij.

Zo kopen ze duurzame bedrijfskleding in, kiezen ze bij voorkeur voor lokaal want dat is speciaal, en hebben ze een bijenhotel op het dak van hun hotel. Om maar een paar dingen te noemen want ze doen nog veel meer om het milieu zoveel mogelijk te ontzien.

Toen we vorig jaar een aanvraag kregen via Koninklijke Damstra Installatietechniek werkten we al vaker met elkaar samen aan grote warmwaterinstallaties. Onze expertise op het gebied van warm tapwater met gasgestookte, elektrische en zonne-boilers was dan ook bekend bij Damstra. Warm tapwater wordt niet altijd in verband gebracht met een warmtepompsysteem. Warmtepompen worden vooral ingezet voor lagere temperaturen. Maar, omdat warm tapwater onze expertise is, zijn onze warmtepompinstallaties, als één van de weinige in de markt, ook zeer geschikt voor de hogere temperaturen die nodig zijn voor het warme tapwater. Voor het klimaatbewuste WestCord was een warmtepompinstallatie natuurlijk de meest logische keuze. De aanvraag kwam bij onze engineers terecht en dit resulteerde in een goede samenwerking tussen Koninklijke Damstra en A.O. Smith met korte communicatielijnen.

Technische Installatie

Bij WestCord Boschrijck hebben ze ervoor gekozen de technische installatie in 3 containers te plaatsen. De warmtepompen (buitenunits) staan op de twee grootste containers. In de kleinere container staat een elektrisch element van 60 kW. Deze dient alleen als back up en zal slechts in uitzonderlijke gevallen ingeschakeld worden. Het warm watersysteem voorziet 62 appartementen, een fitness/ wellness voorziening en een brasserie van warm tapwater.

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

    • 2 Enevator Premiums (2x AWHP100 SLN)

    • Platenwisselaar & pomp

    • 2 x een buffervat (ST2500) van 2500 ltr

Enhanced Vapour Injection (EVI)

Hoge watertemperaturen tot 65°C worden mogelijk gemaakt door het gebruik van een compressor met Enhanced Vapor Injection (EVI) technologie. Deze technologie maakt het ook mogelijk om bij een buitentemperatuur van -20°C te functioneren.

Meer weten?

 

Geluidsniveau

De afkorting SLN in de type naam, staat voor Super Low Noise. Alle Enevator Air Premiums zijn voorzien van de zogenaamde ‘floating frame’- technologie. Deze technologie isoleert de compressoren volledig van de hoofdbehuizing. Hiermee worden trillingen en geluid van de compressor geëlimineerd.
Meer weten?

 

Coastal protection

Aparthotel Boschrijck staat op Terschelling. Aan alle kanten dus omgeven door zee. Daarom zijn deze warmtepompen extra uitgerust met Coastal Protection. Dat houdt in dat de lucht/warmte wisselaar een speciale coating heeft gekregen zodat deze beter bestand is tegen de zoute lucht. Op de wisselaar ontstaat namelijk condens dat in combinatie met zout corrosie geeft.

 

We hebben nu verschillende modellen van onze heatpumps op voorraad. Online te bezichtigen en uit voorraad leverbaar. Bekijk het voorraad overzicht hier.
Voorraad bekijken

Producten gebruikt in deze oplossing

Projecten

Sportcomplex

Na een uitgebreide studie van de sportfaciliteiten in de Franse stad Vic-le-Comte (Auvergne) in 2008, is sportcomplex “André Boste” ingrijpend gemoderniseerd. Dit …

Minicamping ‘Op de veranda’

Op de in 2011 geopende minicamping ‘Op de veranda’ in Lage Mierde (Noord Brabant) is een SGE met 5 collectoren, drainback en …

Woonhuis

De ITS is uitgerust met 2 coils. In zonneopstelling wordt de bovenste coil van de ITS gekoppeld aan een CV, boiler of …

Melkveehouderij Fleerakkers

Melkveehouderij Fleerakkers in Duizel is uitgerust met 3 melkrobots en een melktank van 12.000 liter. Op deze melkveehouderij heeft Installatiebedrijf Will van …