Het doel van dit project was om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te helpen verminderen en tegelijkertijd te voldoen aan de verwarmingsvereisten van deze bibliotheek.

A.O. Smith helpt bibliotheek om lage CO2 doelen te bereiken

We hebben een belangrijke rol gespeeld bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk van deze drukke gemeenschapsbibliotheek.

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

  • 1x Enevator Air standaard AWHS 140 buitenlucht/water warmtepomp
  • 1x Enevator Aqua Booster WWHB 100 interne booster warmtepomp
  • Complete installatie; inclusief buffers en pompen

Beschrijving

 

In samenwerking met de hoofdaannemer en zijn lokale klant hebben we een systeem ontwikkeld op basis van twee warmtepompen om te voldoen aan de verwarmingsvereisten terwijl het energieverbruik en de CO2-emissies worden geminimaliseerd.

 

De renovatie van het gebouw omvatte geen vervanging van de warmte-afgevers zoals de verwarmingen, dus om de juiste temperaturen in het gebouw te behouden, leverden we een tweetraps warmtepompsysteem bestaande uit een externe lucht/water-warmtepomp en een interne booster-warmtepomp die 147 kW levert bij een debiet van 78°C tegen ontwerpvoorwaarden. De renovatie van de bibliotheek omvatte ook de installatie van fotovoltaïsche zonne-energie als onderdeel van de strategie van de lokale overheid om in lijn met het overheidsbeleid de netto-nul doelstellingen te halen.

 

Er werd één Enevator Air standaard AWHS 140 externe lucht/water-warmtepomp en één Enevator Aqua Booster WWHB 100 interne booster-warmtepomp gespecificeerd, en we boden ook gedetailleerde ontwerpondersteuning en technische back-up vanaf het eerste ontwerp tot de installatie, inbedrijfstelling en overdracht.

 

De gerenoveerde bibliotheek werd in 1960 opgericht en verhuisde in 1977 naar de huidige 15.488 vierkante meter grote faciliteit. Het onlangs gerenoveerde gebouw is zes dagen per week geopend en wordt jaarlijks door ongeveer 130.000 mensen gebruikt. Het is de thuisbasis van 65.000 gedrukte publicaties en meer dan 150.000 elektronische items.

 

 

 

 

Enevator ranges

Er zijn 24 modellen beschikbaar in de serie Enevator Air Standaard lucht/water warmtepompen met een vermogen van 23 kW tot 464 kW. De Enevator Aqua Booster range bestaat uit 10 modellen met vermogens variërend van 38kW tot 301kW.

 

De tweetraps boost systemen zijn in staat om aanvoertemperaturen tot 78°C te produceren voor verwarmings- en warmwatertoepassingen en kunnen werken bij buitentemperaturen tot -20°C.

 

Enevator warmtepompen kunnen worden gebruikt als zelfstandige vervangers voor conventionele verwarmingsproducten of als onderdeel van een geïntegreerd systeem dat voorverwarmd water levert aan gasgestookte condensatieketels, boilers en buffervaten in gebouwen met een grote vraag naar verwarming of warm water.

 

Er zijn twee series lucht/water warmtepompen: hoge temperaturen die geschikt zijn voor aanvoertemperaturen tot 63°C voor verwarmings- en warmwatertoepassingen en lage temperaturen die temperaturen tot 55°C kunnen bereiken voor verwarmingstoepassingen. De Booster-units zijn geschikt voor temperaturen tot 78°C voor verwarming en warmwatertoepassingen en kunnen worden gebruikt in een tweetrapsontwerp met elke lage temperatuur warmtebron.

 

We hebben nu verschillende modellen van onze heatpumps op voorraad. Online te bezichtigen en uit voorraad leverbaar. Bekijk het voorraad overzicht hier.
Voorraad bekijken

Producten gebruikt in deze oplossing

Projecten

Sportcomplex

Na een uitgebreide studie van de sportfaciliteiten in de Franse stad Vic-le-Comte (Auvergne) in 2008, is sportcomplex “André Boste” ingrijpend gemoderniseerd. Dit …

Minicamping ‘Op de veranda’

Op de in 2011 geopende minicamping ‘Op de veranda’ in Lage Mierde (Noord Brabant) is een SGE met 5 collectoren, drainback en …

Woonhuis

De ITS is uitgerust met 2 coils. In zonneopstelling wordt de bovenste coil van de ITS gekoppeld aan een CV, boiler of …

Melkveehouderij Fleerakkers

Melkveehouderij Fleerakkers in Duizel is uitgerust met 3 melkrobots en een melktank van 12.000 liter. Op deze melkveehouderij heeft Installatiebedrijf Will van …