Wijzigingen Energielabels

Op 26 september 2017 is de volgende stap van de EcoDesign LOT 2 regelgeving van kracht gegaan. Vanuit de EU Energy Labelling Directive betekent dit dat per 26 september 2017 de energielabels van onze producten zijn aangepast.

De belangrijkste wijziging vindt u terug in de schaalverdeling op de energielabels. De categorie A+ is toegevoegd aan de labels voor direct gestookte toestellen, indirect gestookte toestellen en voorraadvaten. Verder is de jaarverwijzing gewijzigd van 2015 naar 2017.

Voor de direct gestookte toestellen verandert de energieprestatie niet. De energieprestatie verandert wel voor de indirecte toestellen en voorraadvaten, maar dat is niet het gevolg van de wijziging van het label maar wel de volgende stap in de EcoDesign regelgeving. De indirecte vaten hebben nu allemaal energielabel C.

Om voor diverse toestellen te blijven voldoen aan een maximaal stilstandverlies heeft A.O. Smith de isolatiemantels van alle voorraad en indirect gestookte tanks aangepast waardoor maatvoeringen zijn veranderd. Ondanks het feit dat niet alle toestellen onder de EcoDesign richtlijn vallen, hebben we alle isolatiemantels conform één lijn aangepast.

De details aangaande maatvoering van de diverse tanks zijn terug te vinden op de specsheets van onze producten.

 

Share this article