Warmtepompsysteem voor het restaurant en de fitnessruimte nabij het kantoor

Kantoorgebouw

Toepassing

Warm water
Voor het restaurant en de fitnessruimte

Beschrijving

In een nieuw kantoor hebben we een warmwater systeem geleverd. Het kantoor bestaat uit 11.600 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen, een parkeerterrein van 300 plaatsen en verschillende nieuwe groenvoorzieningen. Naast de kantoren is er ruimte voor een restaurant en een fitnessruimte, waardoor er een grote vraag naar warm water is.

Dit systeem bestaat uit de volgende producten:

  • 2 x Enevator Air Premium – AWHP 50 lucht / water warmtepompen
  • 1 x ST1000 direct voorraadvat met elektrisch verwarmingselement
  • Diverse aanverwante artikelen, waaronder platenwarmtewisselaar en pomp

Duurzaamheid

Beperking van CO2-emissies was een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van dit systeem. Daarom is er gekozen voor 2 Enevator Air warmtepompen, samen met een vooraadvat met een capaciteit van 1.055 liter en bijbehorende systeemcomponenten.

De Enevator warmtepompen zijn op het dak geïnstalleerd en voorzien in de totale warmwaterbehoefte van de huurder. Elke Enevator heeft een verwarmingscapaciteit van 50 kW en de back-up wordt geleverd via elektrische dompelelementen. In de ruimteverwarming wordt voorzien door een afzonderlijk VRF-systeem.

Er zijn 9 modellen in onze Enevator Air Premium range met een verwarmingscapaciteit van 24 kW tot 100 kW, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan projecten, van commerciële tot industriële toepassingen.

 

Meer over de Enevator Air Premium

De lucht/water warmtepomp Enevator Air Premium is geschikt voor industriële en commerciële warm tapwaterbereiding, verwarming en koeling. Hoge watertemperaturen tot 65°C worden mogelijk gemaakt door het gebruik van een compressor met Enhanced Vapor Injection (EVI) technologie. Deze technologie maakt het ook mogelijk om bij een buitentemperatuur van -20°C te functioneren.

Meer over EVI

 

Hybride oplossing

De Enevator warmtepompen zijn in staat om aanvoertemperaturen tot 65 ° C te leveren voor warmwatertoepassingen en kunnen een buitentemperatuur tot -20 ° C aan. Ze kunnen functioneren als een 100% warmtepomp systeem, maar ook als onderdeel van een hybride systeem. In een hybride systeem wordt door een combinatie van technieken een installatie samengesteld die duurzaam, betrouwbaar en financieel verantwoord is. Bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met een gasgestookte of elektrische boiler om de piekbelasting op te vangen.

Meer over hybride systeemoplossingen

 

We hebben nu verschillende modellen van onze heatpumps op voorraad. Online te bezichtigen en uit voorraad leverbaar. Bekijk het voorraad overzicht hier.
Voorraad bekijken

 

Producten gebruikt in deze oplossing

Projecten

Sportcomplex

Na een uitgebreide studie van de sportfaciliteiten in de Franse stad Vic-le-Comte (Auvergne) in 2008, is sportcomplex “André Boste” ingrijpend gemoderniseerd. Dit …

Minicamping ‘Op de veranda’

Op de in 2011 geopende minicamping ‘Op de veranda’ in Lage Mierde (Noord Brabant) is een SGE met 5 collectoren, drainback en …

Woonhuis

De ITS is uitgerust met 2 coils. In zonneopstelling wordt de bovenste coil van de ITS gekoppeld aan een CV, boiler of …

Melkveehouderij Fleerakkers

Melkveehouderij Fleerakkers in Duizel is uitgerust met 3 melkrobots en een melktank van 12.000 liter. Op deze melkveehouderij heeft Installatiebedrijf Will van …