Hybride systeemoplossingen

Hybride: een optimale warmwatervoorziening door de beste technieken te combineren

In veel gevallen is op dit moment de technologie nog niet voldoende ontwikkeld om een warmwaterinstallatie helemaal te voeden met duurzame energie. Hybride systeemoplossingen, waarbij de energie deels wordt opgewekt door duurzame bronnen zoals zonnewarmte en warmtepomptechniek en voor een deel door fossiele brandstoffen, zijn de uitkomst.

We combineren duurzame energie met condenserende (HR) techniek. Een condenserende boiler haalt het hoogste rendement door een optimale verbranding van het gas, maar ook door het onttrekken van de laatste restwarmte uit de rookgassen. Een rendement van 109% is heel gebruikelijk bij deze A.O. Smith producten.

Voorbeelden van hybride systeemoplossingen

SGE
zonneboiler

SGE hybride

SGE is een condenserende HR-zonneboiler met geïntegreerde warmtewisselaar ten behoeve van de zonne-energie. De compacte opstelling is standaard geschikt voor installaties tot 15 zon-thermische collectoren. De toegepaste condensatietechniek garandeert een hoog gebruikscomfort en een maximale zonnebijdrage. Eén besturing stuurt de gehele zonne-installatie aan. Het opwekkingsrendement voor de EPC-berekening is 94%. De SGE komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

SGS + IT
zonneboiler met voorraadvat

SGS met IT hybride

SGS is een HR condenserende zonneboiler gecombineerd met een voorraadvat met warmtewisselaar. Via de geïntegreerde intelligente besturing wordt een maximale zonnebijdrage gegarandeerd met behoud van het warmwatercomfort. Zonne-energie wordt ook overgedragen aan het water in het vat van de SGS waardoor de duurzame energie maximaal wordt ingezet. Het opwekkingsrendement voor de EPC-berekening is 96%. De SGS komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

DRE + IT
indirect zonnesysteem met elektrisch

DRE hybride

Een elektrische boiler gecombineerd met een voorraadvat met warmtewisselaar gekoppeld aan zon-thermische panelen. Daarmee wordt het water door de zon voorverwarmd en vervolgens door de elektrische boiler op de gewenste taptemperatuur gebracht. Zeker wanneer je dan nog gebruikt maakt van groene stroom, ga je heel efficiënt om met de elektriciteit die nodig is voor je warmwatervoorziening. De thermische zonnecollectoren hebben bovendien een zeer hoog rendement. Een goede manier om de CO2 uitstoot te verminderen.

Wat is een hybride warmtepomp?

warmtepomp hybride

Een hybride warmtepomp oplossing voor warm water bestaat uit meerdere technieken om water te verwarmen. De belangrijkste techniek is de warmtepomp. Maar, om een warmwatersysteem niet alleen duurzaam, maar ook betrouwbaar én financieel verantwoord te maken, wordt een hybride warmtepomp installatie gecombineerd met een andere techniek zoals een gasgestookte boiler of een elektrische boiler. Daarmee kun je namelijk de piekbelasting opvangen en te allen tijde het gewenste comfortniveau bereiken.

Warmtepomp met een hoogrendement boiler (BFC Cyclone) als naverwarmer

Wat is een hybride boiler?

Een hybride boiler maakt gebruik van verschillende technieken om water te verwarmen. Hoewel hybride natuurlijk gewoon een combinatie is van technieken, hanteren wij voor onze hybride systeemoplossingen de stelregel dat de belangrijkste techniek in het hybride systeem gevoed moet worden door een duurzame energiebron zoals zonnewarmte of warmtepomptechniek waarbij warmte uit de lucht, water of bodem wordt gehaald.

Energetisch en financieel de beste hybride systeemoplossing voor elke situatie

Wij leveren hybride boiler systemen voor de industriële en commerciële markt die gebruik maken van verschillende technieken zoals elektrisch, gasgestookt, warmtepomptechniek en zonnewarmte. Ons brede assortiment in combinatie met ons professionele technische advies, maakt ons de boilerfabrikant die een duurzame hybride oplossing voor elke situatie kan bieden tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Ook op zoek naar een hybride warmwateroplossing?

Neem contact op met onze Sales Engineers. Zij kijken graag mee naar de mogelijkheden en rekenen met u de opties door om zo de optimale warmwateroplossing voor uw project te kunnen adviseren

Share this article