Kenmerken A.O. Smith zonnesystemen

Maximaal rendement

Regeltechnisch beschikt deze A.O. Smith systeemoplossing over de mogelijkheid om de standaard zonnepomp tot maar liefst 15% van de nominale snelheid terug te moduleren, waardoor zelfs bij zeer weinig zonne-instraling het rendement maximaal is.

Lange levensduur

Door gebruik te maken van een gepatenteerd terugloopsysteem dat direct onder de zonnecollector is gemonteerd, worden stagnatietemperaturen van het warmte-overdachtsmedium voorkomen. Dit resulteert in een optimale levensduur van de gehele installatie.

Gas-zonneboilers

De pronkstukken onder de renewables zijn de SGE en de SGS: beide hoog rendement condenserende gas-zonneboilers. Bij de SGE is de warmtewisselaar rechtstreeks geïntegreerd in het condenserende warmwatertoestel. De SGE is hiermee bij uitstek geschikt voor middelgrote commerciële toepassingen waarbij beperkte ruimte beschikbaar is. De SGS daarentegen is door de grotere capaciteitsmogelijkheden uitermate geschikt als maatwerkoplossing voor grotere industriële toepassingen.

Installatie van formaat

Een SGS in combinatie met een voorraadvat (tot maar liefst 2800 liter) waaruit gemengd wordt, levert een installatie van formaat op. Met een volautomatische intelligente aansturing is het rendement bovendien optimaal. Bij de SGS kan de extra zonnebijdrage oplopen tot maar liefst 40% in vergelijking met standaard zonnesystemen. Deze zeer hoge bijdrages worden gerealiseerd door intelligent om te gaan met de beschikbare zonne-energie.

Totaaloplossing

A.O. Smith geeft de voorkeur aan totale systeemoplossingen. Voor een optimaal systeemrendement worden de renewables dan ook als geïntegreerd systeem geleverd en geplaatst. Door levering en inbedrijfname van de installatie door A.O. Smith, worden een optimale werking en rendement gegarandeerd; alle onderdelen van de installatie worden volledig op elkaar afgestemd. Eenvoud, gemak en één aanspreekpunt voor uw gehele systeem: hierin vindt u de kracht van A.O. Smith terug.

Meer informatie over onze zonnesysteemoplossingen vindt u bij boilers, zonnesystemen.