Ecodesign

Ecodesign is een Europese richtlijn die fabrikanten in de gelegenheid stelt om milieuvriendelijke producten te produceren. Energielabeling is onderdeel van deze richtlijn. Deze labeling is een verplichte richtlijn die ecologische eisen stelt aan alle energieverbruikende en energiegerelateerde producten. Binnen de richtlijn zijn meer dan 40 productgroepen gedefineerd (ketels, lampen, Tv’s, koelkasten, et cetera) die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor ongeveer 40% van de huidige uitstoot van broeikasgassen in Europa.

A.O. Smith vindt dat zij als bedrijf kan en moet bijdragen aan een beter milieu. Toen de EU plannen begon te maken voor het introduceren van een energielabel, besloten we niet alleen hieraan te voldoen maar het ook op te nemen in onze processen. Hierdoor hebben we niet alleen deze kennis kunnen implementeren, maar zijn we er ook in geslaagd om producten te ontwikkelen die reeds aan toekomstige eisen voldoen.

Zonder in de toekomst te kunnen kijken zijn we in 1998 gestart met het produceren van onze eerste generatie hoogrendement boiler; de BFC Cyclone. Dit direct gestookte product, waarvan nu de derde generatie geproduceerd wordt, zal worden voorzien van een A-label. Ditzelfde zal gelden voor onze HR zonnesystemen SGE en SGS.

De beste manier om vast te stellen hoe uw warmwaterbehoefte ingevuld kan worden, is contact opnemen met een van onze Sales Engineers.

Share this article